IUCN NL verwelkomt nieuwe lidorganisaties EFFC en The Ocean Cleanup

IUCN NL heeft de afgelopen periode twee nieuwe leden mogen verwelkomen: de European Foundation for Falconry and Conservation (EFFC) en The Ocean Cleanup. Hiermee komt het totale aantal Nederlandse IUCN-lidorganisaties op 38.

Headerfoto: Brug over de Waal in Nijmegen © jacquesvandinteren from Getty Images Signature

IUCN NL fungeert als platform voor de Nederlandse IUCN-lidorganisaties, waaronder veel natuur- en milieuorganisaties, maar ook wetenschappelijke instituten en de Nederlandse overheid. Coenraad Krijger, directeur van IUCN NL, zegt: ‘Ik verwelkom onze nieuwe leden van harte binnen de IUCN-koepel en zie uit naar de uitwisseling die dit mogelijk maakt met onze andere lidorganisaties. Met ons groeiende aantal Nederlandse lidorganisaties vormen wij een sterke stem voor de natuur.’

Over de nieuwe lidorganisaties

De European Foundation for Falconry and Conservation (EFFC)

Valkeniers hebben door de eeuwen heen uitgebreide kennis en vaardigheden ontwikkeld, waardoor ze een belangrijke rol spelen in natuurbehoud. UNESCO erkent valkerij als Immaterieel Cultureel Erfgoed in 18 landen, waaronder negen in Europa. De EFFC streeft ernaar de rol van valkeniers in Europa te versterken door projecten te ondersteunen op het gebied van natuurbehoud, cultuur en educatie, met als doel de tradities en kennis van valkerij te behouden voor toekomstige generaties.

The Ocean Cleanup

Elk jaar komen er miljoenen tonnen plastic in de oceanen terecht, voornamelijk vanuit rivieren. En het plastic dat in de oceanen drijft, gaat niet vanzelf weg. Om het probleem doeltreffend op te lossen, moeten we zowel de afvalstroom vanuit de rivieren stoppen als het oude plastic uit de oceanen verwijderen.

The Ocean Cleanup, een non-profitorganisatie, ontwikkelt en verfijnt technologieën om plastic uit de oceanen te verwijderen. Hun uiteindelijke doel is zichzelf overbodig te maken door de oceanen volledig schoon te krijgen. Ze streven ernaar om tegen 2040 90% van het plastic in de oceanen te hebben verwijderd.

Mee informatie over het Nederlands Nationaal Comité?