Als onderdeel van ‘s werelds grootste unie voor natuurbescherming, opereert IUCN NL al ruim 25 jaar als internationale natuurorganisatie vanuit Amsterdam. Wij zijn het Nederlands Nationaal Comité van de International Union for Conservation of Nature (IUCN). Daarnaast ontwikkelen en implementeren we, met partnerorganisaties wereldwijd, programma’s om onze natuur veilig te stellen. Ook adviseren onze experts bedrijven, organisaties en overheidsinstanties, bijvoorbeeld over zij effectief kunnen bijdragen aan biodiversiteitherstel.

Headerfoto: D. Massey via Getty Images

Programma’s voor duurzame systeemverandering

IUCN NL heeft ruim 25 jaar ervaring in het bedenken, ontwerpen en begeleiden van duurzame systeemverandering. Dit doen we in verschillende landen op vier continenten, met een uitgebreid partnernetwerk. Door onze uitgebreide ervaring zijn we een partner bij uitstek voor het ontwikkelen, coördineren en managen van programma’s en samenwerkingsinitiatieven die gericht zijn op behoud en herstel van natuur en biodiversiteit, en de samenlevingen die daarvan profiteren.

Biodiversiteitsadvies voor uw organisatie

Steeds meer organisaties beseffen dat bijdragen aan biodiversiteitsherstel niet alleen essentieel is voor de natuur, maar ook voor hun eigen toekomst. Maar hoe vertaalt u deze ambitie in concrete acties? Veel bedrijven worstelen met een gebrek aan kennis, tijd, of middelen om biodiversiteit effectief te integreren in hun bedrijfsvoering. IUCN NL, als toonaangevende kennispartner, biedt advies op maat om biodiversiteit stevig te verankeren in uw strategie.

Nederlands Nationaal Comité van IUCN

We vertegenwoordigen IUCN in Nederland en dragen als bestuurlijke en zelfstandige natuurorganisatie bij aan de internationale strategie van IUCN. Hierbij werken we nauw samen met andere IUCN-onderdelen, partnerorganisaties en de leden van IUCN in Nederland. Deze leden bestaan uit natuurorganisaties, wetenschappelijke instituten en de Nederlandse overheid. Wij brengen de IUCN leden samen om visies op de Nederlandse natuur te bespreken, kennis uit te wisselen en samenwerkingen aan te gaan.

Meer informatie? Neem contact op met:

Hanneloes Weeda
Grants and Funding Manager
Telefoon: 020-3018246